PostHeaderIcon JADŁOSPIS NA 15.04.2019r. –19.04.2019r.

Żłobek Publiczny w Bielawie

 

 

Poniedziałek 15.04.2019

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE

LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE

SĄ GWIAZDKĄ (*)

I Śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku modyfikowanym.*1,7 Baton pszenny z masłem i konfiturą z czarnej porzeczki.*1 Herbatka z dzikiej róży. Banan w kawałku.

II Śniadanie

Chlebek graham z masłem ,sałatą lodową i kiełbasą szynkową .* 1,7

Herbatka z dzikiej róży.

Obiad

Solferino z warzywami (marchew,pietruszka,przecier pomidorowy) i makaronem.*1,3

Placuszki ziemniaczano-warzywne z kleksem jogurtu naturalnego.*1,3,7

Herbatka z dzikiej róży.

 

Wtorek 16.04.2019

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE SĄ GWIAZDKĄ (*)

I Śniadanie

Kakao na mleku z cynamonem.*1,7 Chleb razowy z masłem i pastą jajeczną ze szczypiorkiem.*1

Mix papryk w kawałku. Herbata owocowa.

II Śniadanie

Wafelek ryżowy.*1 Szejk truskawkowy do picia.*7 Marchewka w kawałku. Herbata owocowa.

Obiad

Krem z dyni z warzywami (marchew,pietruszka, por,dynia) i ziemniakami.

Kasza gryczana.*1 Pulpet w sosie pomidorowym.*1,3 Fasolka szparagowa. Herbata owocowa.

 

 

Środa 17.04.2019

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE SĄ GWIAZDKĄ (*)

I Śniadanie

Płatki jęczmienne na mleku z suszoną żurawiną. * 1,7Chleb młodości z masłem,szynką pniaczkiem.*1 Gruszka w kawałku. Woda ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny i miodem.

II Śniadanie

Chlebek graham z masłem,miksem sałat,serem żółtym i pomidorem. * 1,7

Woda ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny i miodem.

Obiad

Czerwony barszcz z warzywami ( pietruszka,marchew,por,buraki,majeranek)

i ziemniakami,zabielany jogurtem naturalnym. * 1,7 „Shrek”-filet z kurczaka,makaron,szpinak *1,3

Woda ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny i miodem.

 

Czwartek 18.04.2019

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE SĄ GWIAZDKĄ (*)

I Śniadanie

Płatki owsiane na mleku.* 1,7 Chałka z masłem i modem wielokwiatowym. *1,3

Napar z rumianku. Jabłko tarte z rodzynkami.

II Śniadanie

Chleb razowy z masłem i pastą z serka białego,morszczuka i koperku.*1,7 Ogórek zielony

w słupkach. Napar z rumianku .

Obiad

Zacierka na rosole z warzywami (marchew,pietruszka,por).* 1,3,7

Ziemniaki puree z koperkiem.*7 Bigos z białej i kiszonej kapusty z łopatką. Napar z rumianku.

 

 

Piątek 19.04.2019

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE SĄ GWIAZDKĄ (*)

I Śniadanie

Kawa inka na mleku.* 1,7 Baton pszenny z masłem.*1 Myszka z jajka (jajko,rzodkiewka czerwona,czarna oliwka,szczypior) na liściu zielonej sałaty.*3 Herbata malinowa z lipą.

II Śniadanie

Chleb graham z masłem, polędwicą z indyka i ogórkiem kiszonym.* 1,7

Herbata malinowa z lipą.

Obiad

Biały barszcz z warzywami (marchew pietruszka),jajkiem i ziemniakami, zabielany jogurtem naturalnym* 1,3,7Ryż parowany.*1 z polewą jogurtowo-jagodową.*1,7 Jabłko w kawałku.

Herbata malinowa z lipą. NIESPODZIANKA WIELKANOCNA.

 

 

ALERGENY :

 

1. ZBOŻA (pszenica, żyto,orkisz,jęczmień,owies),2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE

3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE ,4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE , 5. ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE) I PRODUKTY POCHODNE , 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE

7. MLEKO, 8. ORZECHY(migdały,orzechy laskowe,orzechy włoskie,orzechy nerkowca,orzeszki pekon,orzechy brazylijskie,orzechy pistacjowe), 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE , 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE, 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE, 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY, 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE, 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE

 

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC MODYFIKACJI Z PRZYCZYN

OD ŻŁOBKA NIEZALEŻNYCH

 

PostHeaderIcon JADŁOSPIS NA 8.04.2019r. –12.04.2019r.

Żłobek Publiczny w Bielawie

 

 

Poniedziałek 8.06.2019

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE

LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE

SĄ GWIAZDKĄ (*)

I Śniadanie

Płatki jęczmienne na mleku.*1,7 Baton pszenny z masłem, pomidorem i zieloną pietruszką.* 1

Woda z sokiem pomarańczowym. Gruszka w kawałku.

II Śniadanie

Chlebek graham z masłem schabem pieczonym i papryką czerwoną.* 1,7

Woda z sokiem pomarańczowym.

Obiad

Zupa ogórkowa z warzywami (marchew,pietruszka,ogórek kiszony) i ziemniakami, zabielana jogurtem naturalnym.

Makaron świderki z serem białym i brzoskwiniami krojonymi w kosteczkę.

*1,3,7

Wtorek 9.04.2019

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE SĄ GWIAZDKĄ (*)

I Śniadanie

Kawa na mleku z cynamonem.*1,7 Bułka maślana z masłem i miodem wielokwiatowym.*1

Banan w kawałku. Herbata leśna

* 1,3,7,5

II Śniadanie

Chlebek razowy z masłem, serkiem białym z ziołami prowansalskimi i kiełkami rzodkiewki.

Herbata leśna* 1,7

Obiad

Zupka jarzynowa z warzywami (marchew,pietruszka, por,brokuł,kalafior) i ziemniakami.

Spaghetti bolognese z mięsem mielonym i świeżą bazylią.*1,3 Jabłko w kawałku. Herbata leśna.

 

 

Środa 10.04.20119

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE SĄ GWIAZDKĄ (*)

I Śniadanie

Płatki owsiane na mleku. * 1,7Graham z masłem,rzodkiewką czerwoną i szczypiorkiem. *1

Melon w kawałku. Herbatka owocowa.

II Śniadanie

Chlebek graham z masłem i pasztetem z formy (80% zawartości mięsa). Oliwka zielona .Herbatka owocowa.

* 1,3,7

Obiad

Zupka pomidorowa z warzywami (seler, pietruszka,marchew,por) i zacierką,zabielana jogurtem naturalnym. * 1,3,7

Ziemniaki puree z koperkiem. Kotlet pożarski z indyka.*1,3 Mizeria z ogórków zielonych z sałatą lodową ,koperkiem i jogurtem greckim.*1,7 Herbatka owocowa.

 

Czwartek 11.04.2019

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE SĄ GWIAZDKĄ (*)

I Śniadanie

Makaron literki na mleku.* 1,3,7 Chlebek młodości z masłem, jajkiem,ogórkiem zielonym i szczypiorkiem.. Napar z rumianku. Jabłko w kawałku.

II Śniadanie

Biszkopty ”Petitki”.*1,3 Jogurt grecki z musem truskawkowym. *7

Napar z rumianku .

Obiad

Zupa -krem ze szpinaku z warzywami (marchew,pietruszka,szpinak) i ziemniakami z łezką jogurtu naturalnego.* 1,7

Kasza Kus-kus.*1 Gulasz wieprzowy z warzywami.*1 Surówka z tartej marchewki ,kapusty kiszonej z porem i oliwą. Napar z rumianku.

 

 

Piątek 12.04.2019

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJACE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE SĄ GWIAZDKĄ (*)

I Śniadanie

Kaszka mleczno -ryżowa owocowa„Bobovita”. 1,7 Chlebek graham z masłem i dżemem jagodowym.*1 Marchewka tarta z rodzynkami. Woda z sokiem cytrynowym.

II Śniadanie

Chleb graham z masłem i polędwicą drobiową.* 1,7

Różyczki brokuła posypane sezamem. Woda z sokiem cytrynowym

Obiad

Krupnik z kaszy jęczmiennej z (marchew pietruszka) i ziemniakami.* 1

Ziemniaki puree. Pulpecik rybny z dorsza w warzywach po grecku. *1,3

Woda z sokiem cytrynowym.

 

 

ALERGENY :

 

1. ZBOŻA (pszenica, żyto,orkisz,jęczmień,owies),2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE

3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE ,4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE , 5. ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE) I PRODUKTY POCHODNE , 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE

7. MLEKO, 8. ORZECHY(migdały,orzechy laskowe,orzechy włoskie,orzechy nerkowca,orzeszki pekon,orzechy brazylijskie,orzechy pistacjowe), 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE , 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE, 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE, 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY, 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE, 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE

 

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC MODYFIKACJI Z PRZYCZYN

OD ŻŁOBKA NIEZALEŻNYCH