PostHeaderIcon JADŁOSPIS NA 7.12.2018r. –21.12.2018r.

Żłobek Publiczny w Bielawie

Poniedziałek 17.12.2018

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE SĄ GWIAZDKĄ (*)

I Śniadanie

Kaszka mleczno-ryżowa owoce leśne.* 1,7 Graham z masłem i powidłami śliwkowymi*1 Herbatka z aronii. Jabłko w kawałku.

II Śniadanie

Chleb graham z masłem, miksem sałat i szynką pniaczkiem. *1,7 Herbatka z aronii.

GR.I Pszczółki

Delikatny kapuśniak z kiszonej kapusty z warzywami (marchew,pietruszka,por,kapusta kiszona),ziemniakami.

Obiad

Delikatny kapuśniak z kiszonej kapusty z warzywami (marchew,pietruszka,por,kapusta kiszona),ziemniakami. Naleśniki biszkoptowe z serkiem białym i rodzynkami.*1,3,7

Krążki pomarańcza. Herbatka z aronii.

GR.I Pszczółki – Bukiet warzyw,ziemniaki,filet drobiowy- mix

 

Wtorek 18.12.2018

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE SĄ GWIAZDKĄ (*)

I Śniadanie

Kakao na mleku z cynamonem.*7 Razowy z masłem,pastą z jajka, krążkami czerwonej rzodkiewki i zieloną pietruszką.*1,3,7 Napar z rumianku.

II Śniadanie

Chleb graham z masłem , serem żółtym i ogórkiem zielonym.*1,7 Napar z rumianku.

GR.I Pszczółki

Zupka wiedeńska z warzywami (marchew,pietruszka,por) i kasza manną .* 1

Obiad

Zupka wiedeńska z warzywami (marchew,pietruszka,por) i kasza manną .* 1 Ziemniaki puree

z koperkiem. Potrawka z kurczaka.*1 Brukselka okraszona bułką tartą.*1 Napar z rumianku.

 

Środa 19.12.2018

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE SĄ GWIAZDKĄ (*)

I Śniadanie

Zacierka na mleku.* 1,7 Baton pszenny z masłem i miodem wielokwiatowym.*1

Herbatka z dzikiej róży. Marchew z jabłkiem tarte.

II Śniadanie

Graham z masłem,pomidorem,mozzarellą i świeżą bazylią.*1,7 Herbatka z dzikiej róży.

GR.I Pszczółki

Zupka szpinakowa z warzywami (marchew,pietruszka,por,szpinak) i ryżem. *1

Obiad

Zupka szpinakowa z warzywami (marchew,pietruszka,por,szpinak) i ryżem, zabielana jogurtem naturalnym.*1,7 Ziemniaki puree z koperkiem. Kotlet mielony.*1,3 Buraczki z cebulką skropione sokiem z cytryny. Herbatka z dzikiej róży.

GR.I Pszczółki – II danie -mix

 

Czwartek 20.12.2018

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE SĄ GWIAZDKĄ (*)

I Śniadanie

Płatki owsiane na mleku modyfikowanym.*1,7 Chleb razowy z masłem i dżemem jagodowym nisko słodzonym.*1,7 Banan w kawałku.

Woda ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.

II Śniadanie

Bułka maślana z masłem. Jogurt grecki,morela i jabłka.*7

* 1,7 Woda ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.

GR.I Pszczółki

Krem z marchewki z warzywami (marchew,pietruszka,por)i ziemniakami.

Obiad

Krem z marchewki z warzywami (marchew,pietruszka,por)i ziemniakami z łezką jogurtu naturalnego.*1 Kasz jęczmienna na sypko.*1 Schab w sosie własnym z suszoną żurawiną.*1,12 Różyczki kalafiora posypane czarnuszką.*11 Woda ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.

GR.I Pszczółki – II danie-mix

 

Piątek 21.12.2018

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE SĄ GWIAZDKĄ (*)

I Śniadanie

Płatki jęczmienne na mleku.*1,7 Graham z masłem, jajkiem i zieloną pietruszką.* 1,3,7

Herbatka leśna. Melon w kawałku.

II Śniadanie

Chleb graham z masłem,polędwicą z indyka, czerwoną papryką i zieloną oliwką. *1,7

Herbatka leśna.

GR.I Pszczółki

Zupa ogórkowa z warzywami (marchew,pietruszka,por,ogórek kiszony) i ziemniakami.

Obiad

Zupa ogórkowa z warzywami (marchew,pietruszka,por,ogórek kiszony) i ziemniakami, zabielana jogurtem naturalnym.* 1,7 Ryż na sypko z pulpetem z morszczuka i warzywami po grecku. *1,3 . Kompot z suszonych śliwek.

GR.I Pszczółki – II danie-mix

 

 

 

ALERGENY :

 

1. ZBOŻA (pszenica, żyto,orkisz,jęczmień,owies),2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE

3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE ,4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE , 5. ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE) I PRODUKTY POCHODNE , 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE

7. MLEKO, 8. ORZECHY(migdały,orzechy laskowe,orzechy włoskie,orzechy nerkowca,orzeszki pekon,orzechy brazylijskie,orzechy pistacjowe), 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE , 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE, 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE, 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY, 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE, 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE

 

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC MODYFIKACJI Z PRZYCZYN

OD ŻŁOBKA NIEZALEŻNYCH