PostHeaderIcon JADŁOSPIS NA 15.10.2018r. –19.10.2018r.

Żłobek Publiczny w Bielawie
JADŁOSPIS NA   15.10.2018r. –19.10.2018r.

Poniedziałek 15.10 .2018

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE SĄ GWIAZDKĄ (*)

I Śniadanie
Płatki ryżowe na mleku.  Chleb graham z masłem,pomidorkiem i koperkiem.
Herbatka malinowa z lipą. Melon w kawałku.
* 1,7
II Śniadanie
Chlebek graham z masłem,szynką pniaczkiem i papryką czerwoną.
Herbatka malinowa z lipą.
GR.I Pszczółki
Zupa  krem z kalafiora z warzywami (marchew,pietruszka,koper,kalafior) i ziemniakami,posypany zieloną pietruszką.
* 1,7,9
Obiad
Zupa krem z  kalafiora z warzywami (marchew,pietruszka,koper,kalafior)
i ziemniakami,zabielana jogurtem naturalnym i posypany zieloną pietruszką.
Naleśniki biszkoptowe z serkiem białym i sosem jogurtowo -jagodowym.
Kompot owocowy (jabłko,gruszka).
GR.I Pszczółki - Ziemniaki,bukiet warzyw,filet z indyka -mix
*1,3,7,9

Wtorek 16.10.2018

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE  SĄ GWIAZDKĄ (*)

I Śniadanie
Kakao  na mleku modyfikowanym z cynamonem. Rogal z masłem i miodem wielokwiatowym.  Herbata z aronii. Banan w kawałku.
GR. I Pszczółki
Kaszka mleczno-ryżowa malinowa. Banan-mus.
* 1,7
II Śniadanie
Chleb razowy z masłem i pastą z fasoli białej z cebulką szalotką i majerankiem ,posypaną zieloną pietruszką. Herbatka z aronii.
GR.I
Zupka szpinakowa z jajkiem, warzywami  (marchew,pietruszka,szpinak) i ziemniakami.
* 1,3,7,
Obiad
Zupka szpinakowa z jajkiem, warzywami  (marchew,pietruszka,szpinak) i ziemniakami, zabielana jogurtem naturalnym.
Kasza jęczmienna. Zrazy z karkówki w sosie pomidorowym. Ogórek małosolny w kawałku.
Kompot śliwkowy.
GR.I Pszczółki – II danie- mix
* 1,3,7

Środa 17.10.2018

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE SĄ GWIAZDKĄ (*)

I Śniadanie
Zacierka na mleku. Chleb graham z masłem,ogórkiem zielonym  i  szczypiorkiem.
Napar z rumianku.
* 1,7
II Śniadanie
Chleb graham z masłem i pastą z zielonego groszku,pomidora suszonego z dodatkiem czosnku
i limonki z krążkami rzodkiewki.  Napar z rumianku.
GR.I
Zupa wiedeńska z kaszą manną i warzywami (marchew,pietruszka,lubczyk świeży,koper).
* 1,7,9
Obiad
Zupa wiedeńska z kaszą manną i warzywami (marchew,pietruszka,lubczyk świeży,koper).
Ziemniaki puree z koperkiem. Potrawka z kurczaka w sosie własnym. Surówka z marchewki,jabłka i rodzynek. Napar z rumianku.
GR.I Pszczółki – II danie- mix
*1,7,9

Czwartek 18.10.2018

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE SĄ GWIAZDKĄ (*)

I Śniadanie
Płatki owsiane na mleku.  Baton pszenny z dżemem z czarnej porzeczki nisko słodzonym.
Woda ze  świeżo wyciśniętym sokiem  z pomarańczy. Jabłko w kawałku.
* 1,7
II Śniadanie
Chleb razowy z masłem i pastą z  serka białego  z  łososiem i koperkiem. Papryka żółta w kawałku.
Woda ze  świeżo wyciśniętym sokiem  z pomarańczy.
GR.I Pszczółki
Zupa pomidorowa z warzywami (marchew,seler,pietruszka), makaronem i świeżą bazylią.
*1,3,4,7
Obiad
Zupa pomidorowa z warzywami (marchew,seler,pietruszka), makaronem  i świeżą bazylią,zabielana jogurtem naturalnym.
Ziemniaki puree z koperkiem. Kotlet mielony (mięso od szynki).Mizeria z ogórków zielonych
ze szczypiorkiem i jogurtem greckim.
Woda ze  świeżo wyciśniętym sokiem  z pomarańczy.
GR.I Pszczółki – II danie- mix
*  1,3,7,9

Piątek 19.10.2018

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE SĄ GWIAZDKĄ (*)
I Śniadanie
Kaszka mleczno -ryżowa „Bobovita” wieloowocowa. Chleb graham z masłem,jajkiem
i szczypiorkiem. Herbatka malinowa z lipą. Marchewka tarta.
* 1,3,7
II Śniadanie
Chleb graham z masłem,  pastą mięsną (szynka,marchew,majeranek,koper, śliwka suszona),własnej produkcji
i czarną oliwką. Herbatka malinowa z lipą.
GR.I Pszczółki
Krupnik z kaszą jaglaną z warzywami (marchew,pietruszka,papryka czerwona,por ) i ziemniakami.
* 1,7,9
Obiad
Krupnik z kaszą jaglaną z warzywami (marchew,pietruszka,papryka czerwona,por ) i ziemniakami. Ziemniaki puree z koperkiem. Klopsik z dorsza. Delikatna surówka z kapusty kiszonej
z marchewką i zieloną pietruszką. Herbatka malinowa z lipą.
GR.I Pszczółki – II danie- mix
*  1,3,7,9

ALERGENY :
1. ZBOŻA (pszenica, żyto,orkisz,jęczmień,owies),2. SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE 3. JAJA I PRODUKTY POCHODNE ,4. RYBY I PRODUKTY POCHODNE , 5. ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE) I PRODUKTY POCHODNE , 6. SOJA I PRODUKTY POCHODNE 7. MLEKO, 8. ORZECHY(migdały,orzechy laskowe,orzechy włoskie,orzechy nerkowca,orzeszki pekon,orzechy brazylijskie,orzechy pistacjowe), 9. SELER I PRODUKTY POCHODNE , 10. GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE, 11. NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE, 12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY, 13. ŁUBIN I PRODUKTY POCHODNE, 14. MIĘCZAKI I PRODUKTY POCHODNE


JADŁOSPIS  MOŻE ULEC MODYFIKACJI  Z PRZYCZYN
OD ŻŁOBKA  NIEZALEŻNYCH