PostHeaderIcon Jadłospis

Żłobek Publiczny w Bielawie

 

JADŁOSPIS NA 9.03.2020r. –13.03.2020r.

 

 

 

Poniedziałek 9.03.2020

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE

LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE

SĄ W NAWIASIE POGRUBIONĄ CZCIONKĄ

 

I ŚI Śniadanie

Kasza manna na mleku (mleko). Chałka (mąka pszenna,jaja) z masłem klarowanym i miodem wielokwiatowym .Herbata malinowa. Brzoskwinia w kawałku.

II Śniadanie

Chlebek graham (mąka pszenna)z masłem(mleko) ,sałatą lodową i schabem pieczonym.

Herbata malinowa.

Obiad

Zupa – krem ze świeżych pomidorów z warzywami (marchew,pietruszka,pomidor), i ziemniakami i bazylią.

Ryż na sypko z musem jabłkowym i polewą (mleko) waniliową.

Herbata malinowa.

Wtorek 10.03.2020r.

 

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE

LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE

SĄ W NAWIASIE POGRUBIONĄ CZCIONKĄ

I Śniadanie

Kawa zbożowa na mleku(mleko). Chleb razowy(maka pszenna,żytnia)

z masłem(mleko),serkiem białym,rzodkiewką czerwoną i szczypiorkiem. Herbatka owocowa.

II Śniadanie

Biszkopty(mąka pszenna,jajko). Jogurt naturalny(mleko) z truskawkami. Herbatka owocowa.

Obiad

Zupa kalafiorowa z warzywami (marchew,pietruszka,por,kalafior)

i makaronem literkami(maka pszenna,jaja). Ziemniaki puree z koperkiem. Gulasz z łopatki w sosie własnym(mąka pszenna). Marchewka gotowana w talarkach. Herbatka owocowa.

 

Środa 11.03.2020r.

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE

LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE

SĄ W NAWIASIE POGRUBIONĄ CZCIONKĄ

 

I Śniadanie

Płatki jaglane(proso) na mleku (mleko) z wiórkami kokosowymi. Chleb graham (mąka pszenna)

z masłem klarowanym,ogórkiem zielonym i koperkiem. Jabłko w kawałku.

Woda ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.

II Śniadanie

Baton pszenny(mąka pszenna) z masłem (mleko).Sałatka jarzynowa (ziemniaki,marchewka,zielony groszek,por,jajko (jaja), ogórek kiszony (gorczyca),

jogurt naturalny(mleko).Woda ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.

Obiad

Żurek z warzywami (marchew,pietruszka) i ziemniakami,zabielany jogurtem naturalnym(mleko).

Shrek ( szpinak,makaron świderki (mąka pszenna,jaja), filet drobiowy).Woda ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.

 

 

Czwartek 12.03.2020r.

 

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE

LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE

SĄ W NAWIASIE POGRUBIONĄ CZCIONKĄ

 

I Śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku modyfikowanym. Chleb razowy (maka pszenna,żytnia)

z masłem klarowanym i dżemem z czarnej porzeczki (nisko słodzonym). Napar z rumianku. Gruszka w kawałku.

II Śniadanie

Chleb młodości(mąka pszenna,żytnia) z masłem(mleko) i pastą z ryby(dorsz gotowany(ryba),marchew,pietruszka,por). Papryka czerwona w kawałku. Napar z rumianku.

Obiad

Zupa-Krem z brokuła z warzywami (marchew,seler,pietruszka,brokuł) i ziemniakami. Kasza kus-kus. Pulpety (maka pszenna,jaja)z szynki w sosie (maka pszenna) pomidorowym.

Kalafior z wody. Kompot z jabłek z cynamonem.

 

Piątek 13.03.2020r.

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE

LUB REAKCJE NIETOLERANCJI OZNACZONE

SĄ W NAWIASIE POGRUBIONĄ CZCIONKĄ

I Śniadanie

Makaron (mąka pszenna,jaja) na mleku (mleko).Baton pszenny(mąka pszenna) z masłem klarowanym. Mus jabłkowy zasmażany. Melon w kawałku. Herbatka leśna.

II Śniadanie

Chleb graham(mąka pszenna) z masłem (mleko) i sałatką ( ser żółty tarty (mleko),polędwica drobiowa,ogórek kiszony,zielona pietruszka,por jogurt grecki(mleko)).Herbatka leśna.

Obiad

Zupa - krem z buraka czerwonego z warzywami(pietruszka,marchewka buraki)i ryżem.

Placuszki ziemniaczane (mąka pszenna,jaja) z kleksem jogurtu naturalnego (mleko).

Herbatka leśna. Pomarańcz w plasterku.

 

 

 

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC MODYFIKACJI Z PRZYCZYN

OD ŻŁOBKA NIEZALEŻNYCH